Senegal-Formació Karang

Projecte granja escola de Karang. Resum introductori

Suport a la formació i a la inserció laboral de joves en medi rural al Departament de Foundiougne, Senegal

El projecte dóna suport a la modernització i actualització de les activitats que es porten a terme a la Granja Escola de la població de Karang del Departament de Foundiougne, al Senegal.
La Granja Escola porta a terme la formació professional d’una trentena de joves de la zona, en l’àmbit agrícola i ramader, durant un cicle de tres anys de durada.

Després de més de 10 anys de funcionament, la Granja Escola està immersa en un procés de reflexió i transformació per tal d’adaptar les seves activitats a les necessitats actuals dels joves.
Aquest projecte vol donar suport a aquest procés els 3 propers anys, durant els quals es vol repensar la formació que s’ofereix actualment, per tal de millorar-la i homologar-la amb els estudis de formació professional oficials.
Alhora, també es vol complementar aquesta formació amb accions de preinserció laboral, participant en un explotació agrícola que alhora serveixi per al sosteniment autònom de la Granja Escola.
Tot plegat implica també la inversió en infraestructures actualitzades i adaptades a les necessites de les activitats que es volen portar a terme, tant a nivell formatiu, amb la finalitat de millorar les formacions i augmentar el nombre d’alumnes; com en l’àmbit productiu, per tal d’avançar cap a la modernització i la diversificació de les produccions que s’hi realitzen.
Finalment, també es vol que la Granja Escola s’obri a la població en general, a partir de l’organització de diverses activitats que li donin un caràcter més social.

  • País: Senegal
  • Àmbit: educació-formació
  • Contrapart: Association Education Solidaire (AES)
  • Projecte presentat per Caldes Solidària a la convocatòria 2016 de subvencions a projectes de cooperació de l’ajuntament de Caldes de Montbui.
  • Import sol·licitat: 34.533,00 euros per a la construcció d’una residència d’estudiants que permetin allotjar correctament els estudiants que venen de més lluny i poder augmentar el nombre d’alumnes del centre.
  • Aquest projecte també té altres finançadors
  • Projecte sol·licitat amb el suport de la Fundació Educació Solidària (FES), entitat responsable del projecte a Catalunya (www.educaciosolidaria.org)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*