Al Senegal

Projecte de promoció cultural, social i d’inserció de joves de Thiaroye

L‘AES (Associació Educació Solidària Senegal) és la contrapart d’aquest projecte que es desenvolupa al barri pobre de Thiaroye Gare al municipi de Pikine molt a prop de Dakar. El projecte vol impulsar entre els infants i joves d’aquest barri, el model d’organització i activitat com el Centre Catalunya de Sokone i el CEFAI-Jeunes de Dakar. Es tracta de millorar l’educació, la formació i la inserció, amb la finalitat de promoure l’autoocupació i la capacitació per explotar més eficaçment els recursos que tenen al seu abast.

L’any 2006 es va edificar un escola comunitària de base per afavorir l’escolarització d’infants i els joves abandonats. A partir llavors es tracta de promoure la formació professional per l’aprenentatge de petits oficis tant per nois com per a noies, fent activitats per l’ocupació i l’autoocupació. El centre tindrà dues seccions. La primera és la SAOJ (secció d’animació i organització social de joves) que s’encarregarà de promoure les activitats culturals i de promoció del propi centre. La segona és SFIJ (secció de formació i inserció de joves) encarregada de promoure les activitats i la formació d’ocupació, creant petites empreses de producció.

Dins aquest complex educatiu de Thiaroye, Caldes participa al projecte donant suport de finançament a la construcció d’una sala polivalent i pistes multiesportives, que hauran de permetre desenvolupar activitats socials, culturals i esportives al barri, i d’aquesta manera, promoure el voluntariat entre els joves de la zona perquè puguin fer de monitors i animadors a grups d’alfabetització, promoció femenina, activitats extraescolars i culturals.

2007 - en curs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*