Chagas

Els actors: OMS, PROSICS, CCD (UPC), Ajuntament de Caldes de Montbui

Aquest és un projecte entre administracions catalanes (PROSICS, UPC, Ajuntament de Caldes de Montbui) i l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Us presentem breument aquests organismes:

 

 

L’OMS

OMS

L’OMS (Organització Mundial de la Salut) és l’autoritat directiva i coordinadora de l’acció sanitària al sistema de Nacions Unides.

És la responsable d’exercir una funció de lideratge en els assumptes sanitaris mundials, configurar l’agenda de les investigacions en salut, establir normes, articular opinions de política basades en l’evidència, prestar suport tècnic als països i vigilar les tendències sanitàries mundials. Així es presenta al seu web.

El Departament de Control de Malalties Tropicals Desateses (Departament of control of Neglected Tropical Diseases) coordina i dóna suport a les polítiques i estratègies per millorar l’accés global a les intervencions per a la prevenció, control, eliminació i eradicació de les malalties tropicals desateses, entre elles les malalties zoonòtiques (transmissibles d’animals a persones).

Aquestes malalties afecten principalment a poblacions pobres i marginades en entorns amb pocs recursos. Per què estan desateses? Veieu com l’OMS respon a aquesta pregunta aquí.

Les 17 malalties tropicals desateses prioritzades per l’OMS, entre elles la malaltia de Chagas, afecten a més de mil milions de persones arreu del món i són endèmiques en 149 països. Altres malalties són la filariosi, esquistosomiasi, oncocercosi, leishmaniosis, helmintiasi transmesa per contacte amb el terra, ràbia, lepra, la cisticercosi/teniosis, dengue, etc.

Dins d’aquest Departament, el Programa de Control de la Malaltia de Chagas treballa per la vigilància, prevenció, diagnòstic, tractament i interrupció de la transmissió d’aquesta malaltia que s’estima que afecta a uns 7 milions de persones arreu del món, majoritàriament a l’Amèrica Llatina.

 

El PROSICS

prosics

El Programa de Salut Internacional de l’Institut Català de la Salut (PROSICS) és un nou projecte de l’Institut Català de la Salut (ICS) amb l’objectiu de donar assistència especialitzada a les persones amb patologia tropical i consell abans del viatge, alhora que fomenta la docència i la recerca translacional en aquests camps.

Més informació aquí i al seu web.

 

EL CCD i l’ESAB

CCD

El Centre de Cooperació per al desenvolupament (CCD) és la unitat de la UPC que coordina les activitats de cooperació per al desenvolupament de la universitat des de 1992.

La seva missió és impulsar la implicació activa de la UPC en cooperació al desenvolupament i donar suport a la realització d’iniciatives en aquest àmbit per part de tots els membres de la UPC. A més a més desenvolupa una tasca de formació i sensibilització sobre aquest tema.

Visiteu el seu web per conèixer-ne més.

L’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB) de la UPC porta ja més de 100 anys d’història i s’hi poden cursar estudis en l’àmbit de l’enginyeria de biosistemes com enginyeria agrícola, enginyeria agroambiental i del paisatge, enginyeria alimentària, enginyeria de sistemes biològics, ciències culinàries i gastronòmiques.

L’Escola aportarà al projecte un estudiant becat que donarà suport tècnic sota la coordinació del CCD.

Més informació aquí.

 

L’AJUNTAMENT DE CALDES DE MONTBUI

logo ajuntament caldes

Caldes de Montbui és una vila termal situada a la comarca del Vallès Oriental, a la província de Barcelona, que compta amb uns 17.000 habitants aproximadament (2013).

El municipi porta molts anys donant suport a projectes de cooperació per al desenvolupament, principalment a través de l’associació local Caldes Solidària.

El projecte Curs Internacional de Control de la Malaltia de Chagas de l’OMS ha estat presentat per Caldes Solidària a l’Ajuntament i aquest ha aprovat el seu finançament per un import de 14.500€ del pressupost municipal de cooperació (2014).

Coneix la vila de Caldes a:

http://www.caldesdemontbui.cat/

http://www.visiteucaldes.cat/

 

Podeu ampliar informació sobre l’Associació Caldes Solidària a:

Imatge de complement

http://caldessolidaria.org

http://caldessolidaria.blogspot.com.es/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*