Bhimphedi Nepal

Els actors: Agragaami Krisak Krishi Sahakaari, Amics del Nepal, BASE-A, CCD (UPC), Caldes Solidària, Ajuntament de Caldes i FCCD

En aquest projecte, s’han sumat diverses entitats, els membres de les quals formen part de l’equip tècnic: Amics del Nepal coneix bé la població, la situació social, la cultura i té una persona catalana treballant sobre el terreny en aspectes socials. Els aspectes arquitectònics seran coordinats per arquitectes, una d’elles membre d’Amics del Nepal, una altra del col·lectiu Base-A, un grup de joves arquitectes que entenen l’arquitectura com a eina de transformació social. Comptarem amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) amb la participació d’estudiants i el Dr. Pedro Lorenzo (arquitecte), professor amb una extensa experiència en reconstrucció en situacions de pobresa i emergència. Els universitaris, estudiants i professor es desplaçaran a terreny amb el suport econòmic del Centre de Cooperació per al Desenvolupament.

Caldes Solidària forma part de l’equip tècnic del projecte, finança una part del projecte amb fons propis de l’associació i ha obtingut el suport econòmic de l’Ajuntament de Caldes en la convocatòria de subvencions a projectes de cooperació de l’any 2015 (23.000 €).

L’Ajuntament de Caldes de Montbui realitza aquesta aportació (27,8% del pressupost global) a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD, veieu la informació a la seva web, projecte número 2895).

 

ELS ACTORS

LOGO Agragaami

AGRAGAAMI KRISAK KRISCHI SAHAKAARI

Correspon a l’entitat nepalesa contrapart del projecte. És una cooperativa constituïda al 2012 per ajudar als agricultors i ramaders de l’àrea de Bhimphedi en dues activitats bàsiques: l’estalvi i la compra de fertilitzant a l’engròs.

 

logo Amics del Nepal

Amics del Nepal és una ONGD (organització no governamental de desenvolupament) sense ànim de lucre, creada l’any 1995, amb l’objectiu principal de donar suport i ajuda als infants del Nepal.

El treball d’Amics del Nepal se centra en la realització de projectes de cooperació i de programes de suport a determinats col·lectius de persones, bàsicament infants, joves i dones, tant de forma directa com en col·laboració d’organitzacions nepaleses.

Amics del Nepal té també com a objectiu divulgar la realitat cultural i social nepalesa a la nostra societat mitjançant la realització i organització d’activitats de sensibilització.

Web: http://www.amicsnepal.org

 

logo base A

Base-A és un col·lectiu de joves arquitectes i estudiants que entenem l’arquitectura com a eina de transformació social.

Dins l’àmbit de la cooperació i la formació, realitzem activitats en matèries relacionades amb l’edificació, la rehabilitació i l’urbanisme; des del punt de vista del desenvolupament sostenible i participatiu.

Web: http://base-a-org.blogspot.com

 

CCD

El Centre de Cooperació per al desenvolupament (CCD) és la unitat de la UPC que coordina les activitats de cooperació per al desenvolupament de la universitat des de 1992.

La seva missió és impulsar la implicació activa de la UPC en cooperació al desenvolupament i donar suport a la realització d’iniciatives en aquest àmbit per part de tots els membres de la UPC. A més a més desenvolupa una tasca de formació i sensibilització sobre aquest tema.

En aquest projecte la UPC aporta 1 arquitecte i la participació de diversos estudiants.

Web: http://www.upc.edu/ccd

 

logo ajuntament caldes

Caldes de Montbui és una vila termal situada a la comarca del Vallès Oriental, a la província de Barcelona, que compta amb uns 17.000 habitants aproximadament (2013).

El municipi porta molts anys donant suport a projectes de cooperació per al desenvolupament, en bona part a través de l’associació local Caldes Solidària.

Coneix la vila de Caldes a:

http://www.caldesdemontbui.cat/

http://www.visiteucaldes.cat/

 

logo fccd

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament és una organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes (diputacions, consells comarcals i mancomunitats), que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de Cooperació al Desenvolupament i de Solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits.

Amplieu informació prement aquí.

 

 

Imatge de complement

 

Podeu ampliar informació sobre l’Associació Caldes Solidària a:

http://caldessolidaria.org

http://caldessolidaria.blogspot.com.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*