Mentoria

El projecte Mentoria, descripció

El projecte de Mentoria a Caldes és un projecte de prevenció dirigit als infants i joves estrangers que acaben de ser reagrupats. Els mentors els fan un acompanyament d’una durada mínima d’un any per ajudar-los en les seves necessitats, a conèixer millor el poble, i ser un referent per a ells.

Aquest projecte el lideren l’Ajuntament de Caldes de Montbui i Caldes Solidària. La Mentoria ha demostrat la seva efectivitat en altres municipis i països en la millora de les habilitats socials i cognitives, el benestar emocional i el desenvolupament d’una identitat positiva. Millors resultats acadèmics, millors relacions amb altres adults i, fins i tot, menys consum de substàncies entre els joves que han tingut una relació d’una certa durada amb un mentor, en són alguns dels resultats observats.

Descripció

El projecte de Mentoria per a infants i joves reagrupats és una eina de prevenció de l’exclusió social i afavoreix la integració dels infants i joves nouvinguts, mitjançant l’acompanyament actiu dels mentors voluntaris. Per a la seva execució treballen de manera coordinada l’Ajuntament de Caldes de Montbui i Caldes Solidària:

  • Un dels objectius estratègics de l’Ajuntament és generar polítiques que afavoreixin la cohesió, l’equitat, la inclusió social i la qualitat de vida amb estratègies de potenciació, suport i promoció del voluntariat.
  • L’Associació Caldes Solidària té com a objectiu primordial fomentar la solidaritat dels habitants de Caldes de Montbui amb les persones que passen dificultats i patiment a causa de la pobresa. Tanmateix, té experiència des de 2003 en l’acollida de persones estrangeres des del seu projecte Taller d’Alfabetització.

Les parelles es troben un cop a la setmana, i un parell de vegades a l’any es fan trobades conjuntes: tots els mentors, els nens i joves, i els pares.

Els mentors són voluntaris, vinculats a l’associació local Caldes Solidària, de totes edats i procedències que s’ofereixen a participar en el projecte.

Els mentorats són tots infants i joves reagrupats per les seves famílies. En el moment que els empadronen a l’Ajuntament, se li ofereix a la família la possibilitat que els seus fills entrin al programa de mentoria.

 

Notícia relacionada: trobada nadalenca de mentors i joves el 17/07/2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*