RD Congo

Campanya “No amb el meu mòbil”

 

 

És una campanya de sensibilització i d’incidència que recollirà suports particulars, d’entitats i mocions signades pels plens dels ajuntaments de Catalunya que proposa, entre d’altres coses: demanar a les empreses que participen al WMC més transparència en la cadena de subministrament dels recursos naturals, i que es comprometin a no utilitzar el coltan explotat il·legalment per a la fabricació dels aparells de telefonia mòbil; i ajudar a impulsar, dins l’Estat espanyol i la UE, una regulació com la que se està elaborant al Congrés dels EUA.

 

LOGO- la Xarxa -petitÉs una campanya de la Xarxa d’Entitats per a la RD del Congo, coalició formada per diverses entitats i persones especialitzades que neix l’any 2009 per tal d’enfortir les estratègies de participació i de col·laboració entre les pròpies entitats catalanes i les congoleses per denunciar, crear opinió i informar sobre el conflicte de la RDC. És un espai de coordinació, que treballa des d’una vessant multidisciplinària i es construeix en base al diàleg, la reflexió i la incidència social i política, a mig i llarg termini.

Bretxa, Justícia i Pau,  Escola de Cultura de Pau, Farmacèutics Mundi, Lliga dels Drets dels Pobles, VSF Justícia Alimentària Global i Solidaritat Castelldefels Kasando.

 

Roda de premsa de  presentació de la campanya (febrer 2012):

 

La divulgació de la moció proposada per la Xarxa va arribar al Parlament al 2013, i dins la Comissió d’Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació, després de ser modificada, s’aprovà la Resolució 122/X, del Parlament de Catalunya, sobre la responsabilitat de les empreses de telefonia mòbil en l’explotació dels recursos naturals i sobre el reciclatge de mòbils (veieu document adjunt més avall).

Un any després, a les portes de la novena edició del Mobile World Congress, compareixeren a la mateixa Comissió dos membres de la Xarxa, Josep Mª Royo Aspa i Rita Huybens, on va quedar paleses les dificultats trobades per parlar de la inclusió d’un espai de reflexió i diàleg dins el MWC, les gens exitoses gestions i conseqüències de la Resolució. Finalment un any més sense espai al MWC, sense ni tan sols començar a parlar del tema, fent esquena al greu conflicte que s’alimenta del comerç il·legal i violent de minerals que arriben fins als dispositius tecnològics actuals.

Veieu tots els vídeos de la compareixença, també amb les intervencions dels parlamentaris de cada partit, i rèpliques, clicant aquí.

A continuació però us avancem els vídeos de la compareixença dels membres de la Xarxa:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*