16 juliol 2018

Nou projecte de cooperació a Mampatim (Senegal)

Caldes Solidària promou un nou projecte de cooperació internacional al desenvolupament al Senegal proposat pel calderí i escolapi Josep Artigas i l’Association Education Solidaire (AES).

Aquest nou projecte, el Centre Catalunya – Mampatim, sorgeix per donar resposta a la problemàtica dels infants i joves de l’àrea del Fouladou – Mampatim del Departament de Kolda (Regió administrativa de Kolda) del Senegal. Mampatim és una ciutat d’unes 17.500 persones de la zona de l’Alta Casamance principalment jove on  més de la meitat tenen menys de 20 anys, i en la qual hi manca formació, espais de promoció per al jovent i molts es veuen abocats a emigrar a les grans ciutats o bé a l’estranger.

El passat 10 de juliol Caldes Solidària exposà el projecte a la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans convocada per l’Ajuntament de Caldes de Montbui, donat que el projecte s’ha presentat recentment a la convocatòria de subvencions a projectes de cooperació al desenvolupament del mateix ajuntament.

El projecte pretén el desenvolupament humà i econòmic de la població del sector Fouladou de Mampatim i municipis veïns, mitjançant la PROMOCIÓ DELS JOVES. Per aquesta finalitat el projecte vol progressivament organitzar un centre sociocomunitari multifuncional que tingui espais per acollir infants i joves i a la població en general, per tal de desenvolupar-hi :

  • Activitats d’acompanyament personal per a infants i joves, a partir de l’educació en el lleure, activitats esportives i culturals
  • Activitats educatives i formatives per tal d’obtenir una autonomia econòmica i desenvolupar l’entorn social i econòmic.
  • Activitats comunitàries en què impliquin a la població en general per tal de millorar l’entorn social i econòmic de la zona.

Fa uns 20 anys Caldes Solidària va promoure a Catalunya un projecte similar al Departament de Foundiougne també al Senegal, el Centre Catalunya de Sokone, el qual va rebre molt suports municipals de Caldes i pobles veïns. Aquest centre és avui encara una realitat i ha permès a molts joves de la regió completar la seva formació personal i professional, alhora de generar motivació i oportunitats per a construir-se un futur a la seva terra.

Ara a Mampatim, els infants i joves estan patint una situació similar i un nou Centre Catalunya és la resposta per donar eines als joves per preparar-se per al futur.

Caldes Solidària vol difondre el projecte entre la ciutadania i cerca finançament per dur-lo a terme. Tota persona, entitat, empresa i administració pública està convidada a participar-hi i aportar el seu gra de sorra. Poseu-vos en contacte amb nosaltres a info@caldessolidaria.org o al 667 536 226.

Aquest projecte és el beneficiari del Musical Solidari “El viatge d’en Prim” que s’estrenarà per la Festa Major de Caldes. El musical, que és una iniciativa de la coral el Calderí, és un musical teatrelitzat que permetrà descobrir les diferències i similituds entre les diferents
músiques del món: els seus ritmes, les seves harmonies, els seus instruments i les seves històries. El musical pretén vertebrar un espai de desenvolupament humà, social i de cooperació solidària mitjançant la producció d’un musical que faciliti el treball en valors, i generi un espai
d’intercanvi entre persones i entitats calderines.

Amplieu la informació sobre el projecte de cooperació Centre Catalunya – Mampatim al seu apartat d’aquesta web. Premeu aquí per arribar-hi.